Home | Regiobijdrage voor nieuw pontje Zuidlaardermeer

Regiobijdrage voor nieuw pontje Zuidlaardermeer

Delen

Gemeente Midden-Groningen en Tynaarlo hebben € 167.600,-  gekregen uit de regeling Regionale Projecten van Regio Groningen-Assen. Het nieuwe (elektrische) pontje en de aanleg van nieuwe fietspaden zorgen ervoor dat het Rondje Zuidlaardermeer bewaard blijft. Het pontje krijgt een nieuwe oversteekplaats in het Drents Diep en wordt naar verwachting voor de zomer in gebruik genomen op de nieuwe plaats. Het belang van het pontje voor de ontsluiting en beleving van het Zuidlaardermeergebied en Onnerpolder is vanzelfsprekend. Veel inwoners uit de regio recreëren in deze omgeving waar ondernemers in het gebied van profiteren.

Het fietspontje over het Drents Diep is een populair knooppunt voor veel wandelaars en fietsers. De oversteek maakt een volledig wandel- of fietsrondje om het Zuidlaardermeer mogelijk. Het Zuidlaardermeer is een Natura 2000-gebied, waar bijzondere diersoorten leven. De otter en de bever leven er en zelfs de zeearend en de witwangstern hebben het Zuidlaardermeergebied gekozen om er te broeden.

Deadline projectaanvragen ReP-regeling
Voor de volgende ronde kunnen weer projectaanvragen worden ingediend bij het Regiobureau van Regio Groningen-Assen. De deadline hiervoor is 11 september 2023. Vóór een aanvraag in behandeling wordt genomen, vindt eerst een gesprek plaats over de concept-aanvraag met de projectleider van de ReP-regeling

Regio Groningen-Assen (RGA)
Emmasingel 4
9726 AH Groningen