Home | ‘Slimme’ verkeerslichten aangezet

‘Slimme’ verkeerslichten aangezet

Delen

Vaker en sneller groen licht om de doorstroming van verkeer te bevorderen. Dat doen de intelligente verkeersregelinstallaties (iVRI’s) die op vrijdag 18 juni zijn gelanceerd door Groningen Bereikbaar en Regio Groningen-Assen, samen met de gemeente Groningen en de provincies Groningen en Drenthe.

Deze ‘slimme’ verkeerslichten zien, door middel van apps, wat voor en hoeveel verkeer eraan komt en passen zich hierop aan. De iVRI’s zijn tijdens een digitaal evenement officieel aangezet door wethouder van de gemeente Groningen Philip Broeksma en directeur van Groningen Bereikbaar Wilko Huyink. Zij fietsten met een speciale app door het groene licht van de verkeerslichten op de kruising Damsterdiep en de Europaweg.

Vijftien nieuwe verkeerslichten
Van de in totaal vijftien iVRI’s staan er in Groningen vijf op de westelijke ringweg, zeven rondom de Europaweg en één op de kruising Hoendiep-Diamantlaan en in Drenthe twee op de N372 bij Roden en Peize. De komende jaren worden er in stad en regio meer verkeerslichten omgezet naar deze nieuwe vorm.

Apps
De iVRI’s communiceren met apps. Fietsers kunnen gebruikmaken van de apps RingRing en Schwung. Voor automobilisten communiceert de app Flitsmeister met de nieuwe verkeerslichten. Zo kunnen weggebruikers zien hoe lang het verkeerslicht op rood/groen blijft en wanneer het wisselt van kleur.

Klik hier voor het hele persbericht.

Regio Groningen-Assen (RGA)
Emmasingel 4
9726 AH Groningen