Home | ‘Feest! In Oost en West’ wint European Heritage Award 2021

‘Feest! In Oost en West’ wint European Heritage Award 2021

Delen

Het project ‘De Schoolkerk – Feest! In Oost en West’ van de Stichting Oude Groninger kerken heeft de European Heritage Award 2021 gewonnen. Vanuit de Regeling Regionale Projecten is financieel bijgedragen aan het project. Regio Groningen-Assen feliciteert de Stichting Oude Groninger Kerken van harte met het behalen van deze mooie prijs!

De European Heritage Award is een EU-prijs voor cultureel erfgoed, gefinancierd door Creative Europe. Dit jaar gaat deze prestigieuze prijs naar 24 projecten uit 18 Europese landen, waaronder naar het project Feest! In Oost en West in de kerk in Garmerwolde.

Project Feest! In Oost en West

De tentoonstelling Feest! In Oost en West, is onderdeel van het landelijke museale project ‘Weet wat je viert’, geïnitieerd door Museum Catharijneconvent Utrecht. Tien andere musea in Nederland en Suriname maakten hun eigen tentoonstelling rond het thema ‘feesten’. Stichting Oude Groninger Kerken koos voor de kerk in Garmerwolde. Bezoekers maken hier kennis met acht christelijke en islamitische feesten, waarbij de achterliggende thematiek wordt belicht. Bovenin de kerk is een uitzichtpunt over het Groninger land. Het complex, waar ook het nieuwe ontvangstgebouw bij hoort, functioneert als een educatieve en toeristische plek, maar is ook nog steeds een ontmoetingsplek voor de dorpsbewoners.

Publieksprijs

Liefhebbers van erfgoed uit de hele wereld worden nu uitgenodigd om de winnaars te ontdekken en online te stemmen op hun top drie, om zo te beslissen wie dit jaar ook nog de publieksprijs wint. Stemmen kan via de link: https://vote.europanostra.org/ De winnaar van de publieksprijs wordt in het najaar van 2021 bekendgemaakt tijdens de European Heritage Awards Ceremony.

Meer informatie: Feest in Oost en West

Regio Groningen-Assen (RGA)
Emmasingel 4
9726 AH Groningen