collega gezocht

Aanmelden nieuwsbrief

Reactietermijn verlopen (vacature: Programmaleider NOVEX)

Delen

Door het vertrek van de huidige programmaleider NOVEX zoeken we op korte termijn een nieuwe enthousiaste collega.
Binnen de regio Groningen-Assen is de afgelopen jaren door alle betrokken partners (regio’s, provincies, waterschappen, gemeenten en Rijk) gewerkt aan een verstedelijkingsstrategie. Recent is deze verstedelijkingsstrategie (als gevolg van het programma NOVEX) verbreed naar een NOVEX-ontwikkelperspectief. Dit ontwikkelperspectief is in de Stuurgroep NOVEX Rijk-RGA vastgesteld op 8 december 2023. De volgende stap is de vertaling van het ontwikkelperspectief naar een uitvoeringsagenda en een Regionale Investeringsagenda (RIA). Ben jij onze nieuwe collega?

Jij zorgt als Programmaleider samen met je team voor een goed bereikbare regio waar mensen fijn wonen, lekker werken en een prettig leven hebben!

Wat ga je doen?
In deze functie creëer je een gevoel van eigenaarschap voor de NOVEX samenwerking bij alle relevante stakeholders. Je weet voldoende van de inhoud (of kunt je deze voldoende snel eigen maken) om op bovengenoemde niveaus te schakelen en het proces te regisseren. Je bent het aanspreekpunt van én het strategische knooppunt in de gehele samenwerking.

Jij organiseert de inhoud en zorgt dat de mensen die de inhoud kunnen brengen (gemeenten, provincies, etc.) op de goede manier betrokken en gemotiveerd zijn en blijven om hun bijdrage te leveren. Dit geldt zowel voor de mensen van de samenwerkende overheden, als van andere partijen die nodig zijn om de gezamenlijke doelen te realiseren.

Verder ben je verantwoordelijk voor o.a.:

 • Opstellen van een uitvoeringsagenda NOVEX
 • Ontwikkelen van een regionale investeringsagenda (RIA)
 • Pakken van kansen, daar waar ze liggen, voor de realisatie van de doelen uit het Ontwikkelperspectief
 • Tussentijds bijstellen van het ontwikkelperspectief indien noodzakelijk
 • Agenderen in de bestuurlijke overleggen zoals, de stuurgroep Novex en het BOL en BO MIRT


Waar ga je werken?

‘Grenzen en beperkingen bestaan niet’: dat is het motto van de Regio Groningen-Assen. Want oplossingen voor ruimtelijke en economische vraagstukken stoppen niet bij de gemeente- en provinciegrenzen. Samen zorgen we voor een goed bereikbare regio waar mensen fijn wonen, lekker werken en een prettig leven hebben!

Je komt in een leuk team terecht van 13 collega’s. Wij werken op een informele manier met elkaar samen en er is ook ruimte voor plezier met elkaar. Jouw werkplek wordt het regiobureau van de RGA aan de Emmasingel met uitzicht op de binnenstad van Groningen.

Je werkt veel samen met een programmasecretaris en met de programmaleiders wonen, mobiliteit en economie. Je werkt in een complexe context met een groot aantal samenwerkende overheden en andere partners met inhoudelijke kaders die op dit moment in ontwikkeling zijn, zoals het NPLG, RES etc. Als programmaleider NOVEX ben je verantwoordelijk voor het samen met alle partners (waaronder in ieder geval Rijk, regio en Waterschappen).

Wat breng je mee?
Je bent een enthousiaste programmaleider die gevoel heeft voor bestuurlijke verhoudingen in Noord-Nederland en weet hoe je beweging voor elkaar krijgt. Belangrijk dat je affiniteit hebt met de thema’s wonen, mobiliteit en economie.

Daarnaast heb je:

 • WO werk- en denkniveau;
 • Je hebt brede en aantoonbare ervaring als project-, proces-, of programmaleider in een bestuurlijk gevoelige omgeving;
 • Je hebt aantoonbare ervaring met complexe integrale opgaven en programma’s en de bijbehorende interne en externe communicatie;
 • Je bent diplomatiek, flexibel en proactief;
 • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband goed werken.


Wat bieden wij?

Regio Groningen- Assen is ambitieus en kan het beste haar ambities verwezenlijken als haar medewerkers gedreven en betrokken zijn en dat ook blijven. Zo werken we optimaal samen aan en mooie regio. Ontdek wat wij jou te bieden hebben:

 • Een functie op basis van detachering vanuit jouw huidige werkgever voor 1 jaar met de intentie om te verlengen of om te zetten.
 • Een werkweek van 32 uur, bestaande uit 28,8 salarisuren en 3,2 uren opbouw ATV of een  werkweek van 40 uur, bestaande uit 36 salarisuren en 4 uren  opbouw ATV.
 • Een bruto maandsalaris tussen de € 4.466,67 en € 6.323,27 (functieschaal 12) op voltijdbasis. Het
 • precieze bedrag stemmen we af op jouw kennis en ervaring.
 • Individueel Keuze Budget van 22,37% bovenop jouw salaris.Flexibel werken, zowel qua tijd als locatie.


Informatie
Ben je enthousiast maar heb je nog een aantal vragen? Bel dan gerust! Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met secretaris/directeur Harmke Vlieg via tel. 06-50040682. Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Kees van der Molen, personeelsadviseur, tel. 06-50040621.

Reageren

 • Solliciteren kan uiterlijk maandag 5 maart 2024 via www.werkenbijprovinciegroningen.nl
 • Op maandag 11 maart krijg je reactie of je wel of niet wordt uitgenodigd, de sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdag 14 maart 2024
 • Voor deze functie heb je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig


De provincie Groningen, jouw werkplek?
De provincie Groningen is een organisatie in beweging die volop werkt aan maatschappelijke opgaven zoals gaswinning, energietransitie, leefbaarheid en erfgoed. Onze organisatie wil toe naar een lerende, vernieuwende, toekomstbestendige organisatie. Een organisatie met oog en oor voor de samenleving, die integraal, strategisch en professioneel werkt en betrouwbaar is voor de omgeving. We zijn decentraal georganiseerd en ingedeeld in vier domeinen; uitvoering, beleid, bestuurszaken en ondersteuning.

Wij staan voor een diversiteitsbeleid dat gericht is op gelijke kansen voor iedereen; of het nu gaat om geslacht, leeftijd, etnische achtergrond, geaardheid en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Iedereen is welkom! In onze sollicitatieprocedures staat een evenwichtig personeelsbestand centraal.

Momenteel zijn vrouwen in onze hogere functies ondervertegenwoordigd. We doen daarom extra ons best om hiervoor talentvolle vrouwen aan ons te binden en worden tijdelijk op deze functies zo veel als mogelijk geschikte vrouwen benoemd.

Logo Regiomonitor@2x

De raden en Staten waren goed vertegenwoordigd tijdens het Regiocongres van de RGA. Het Regiocongres stond in het teken van de evaluatie en actualisatie. @BramSchmaal Hoe meer input er wordt opgehaald hoe beter voor onze bijzondere Regio.
https://regiogroningenassen.nl/regiocongres-2024/

Het duurzame en elektrisch bedienbare Fietspontje Zuidlaardermeer is officieel geopend.
Bezoekers van het Zuidlaardermeergebied kunnen nu weer het populaire fietsrondje maken. Dit is mede mogelijk dankzij de Regeling Regionale Projecten Regeling (ReP) van de RGA.

De RGA was op bezoek bij Loket 9 voor 1 in Veldhoven en Brainport Industry Campus in Eindhoven. Een gemeentelijk samenwerkingsverband op gebied van bedrijventerreinen. Een een internationale campus voor hightech in het hart van de brainport in Eindhoven.

De komende periode worden delen van de zuidelijke ring afgesloten. Nieuwe knooppunten worden met elkaar verbonden. Wij mochten een kijkje nemen op de bouwplaats en waren onder de indruk van de operatie. We kijken uit naar september als we er overheen mogen rijden.

Om goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt, is het belangrijk dat mensen zich blijven ontwikkelen. Om te meten wat de stand van zaken is in Noord-Nederland er een LLO monitor ontwikkeld.
https://regiogroningenassen.nl/startpunt-onderzoek-onder-noordelijke-beroeps-bevolking/

Kees Klomp stelt tijdens deze workshop de vraag “In een economische ecologie doen we niet langer alsof we boven de natuur staan, maar stellen we de natuurlijke huisregels centraal”. Praat u mee?

Wat vindt u van deelauto's?
Maakt u gebruik van deelauto's?
Hendri Nijborg doet onderzoek naar deelauto’s in het landelijk gebied voor de provincie Drenthe.

De enquête kunt u hier invullen, dat kost <10 minuten.: https://rug.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_6X4CQnobedBvn4W

Vandaag kennismaking met ⁦@havlieg⁩ als nieuwe directeur van RGA. Samen met wethouders Annemiek Hoessen en ⁦@ErikDrenth⁩ op de fiets een rondgang door #Hoogezand; Gorecht-West, Martenshoek, historisch lint, Noorderpark. Grote #opgaven in #woonmilieus; fysiek/ sociaal.

Kijktip: nieuwsgierig naar de oude loop van de Hunze? Groeten uit Groeningen gaat morgen langs bij Hunzedal, Tusschenwater en de stad Groningen.

Regio Groningen-Assen heeft een nieuwe directeur! Met ingang van 1 juni 2023 gaat Harmke Vlieg (@havlieg) van start bij het Regiobureau van de RGA. Zij volgt hiermee Betty de Boer op die in april afscheid nam van de RGA.

Namens de @GemWkwartier de Regionale Woondeal ondertekend met de bestuurders van @RegioGA, gedeputeerden @TjeerdVD en Hans Kuipers. Dit onder toeziend oog van @hugodejonge wiens handtekening uiteraard niet mocht ontbreken✒️ 🏘!

Als voorzitter ⁦@RegioGA⁩ tekende ik vandaag voor meer dan 21000 te bouwen huizen vóór 2030 met ⁦@hugodejonge⁩ Dat is mogelijk omdat we met 7 gemeentes en 2 provincies samenwerken.Dit is het moment voor het Groningse deel.Dank wethouders en medewerkers en ministerie.

Ondertekening van de woondeal Regio Groningen Assen door minister Hugo de Jonge @MirjamWulfse @TjeerdVD @HansHaze1 @JosDarwinkel @StaalC @ErikDrenth @henkjanschmaal

4

Minister Hugo de Jonge tekent vandaag de woondeals van oa onze Regio Groningen Assen waarin we afspraken maken over de woningbouwopgave @MirjamWulfse @avine_fokkens @TjeerdVD Rik van Niejenhuis

3

#WorldWetlandsDay!🎉
Vandaag komt de werkgroep Groeningen bijeen om het belang van de laagveengordel voor het #klimaat de #biodiversiteit en de #leefkwaliteit onder de aandacht te brengen & te onderzoeken wat we nog meer kunnen doen! #WetlandsDay2023

Vanmiddag hebben wethouder Erik Drenth, Sandra Knoop van Regio Groningen-Assen, Martin Courtz van provincie Drenthe en Marlies Rijkeboer van Century Autogroep de eerste volledig elektrische deelauto in Midden-Groningen onthuld. https://bit.ly/3uYUByd

.

We waren gevraagd om op het Koninklijk Nederlands Waternetwerk iets te vertellen over ons project http://www.Groeningen.nu over oa klimaatadaptatie. @bgdeboer was in Rotterdam

Onze nieuwsbrief van november is uit, met o.a: Kwart miljard rijksbijdrage voor bereikbaarheid nieuwe woonwijken in de regio Groningen-Assen en een terugblik op Let’s Regio over ruimtelijke kwaliteit.
Lees ‘m hier👇


#regionalesamenwerking #RGA

Kwart miljard rijksbijdrage voor bereikbaarheid nieuwe woonwijken in de regio Groningen-Assen

#versnellingsafspraken #infrastructuur #bereikbaarheid #woningbouw #regionalesamenwerking #RGA

Meer laden

Regio Groningen-Assen (RGA)
Emmasingel 4
9726 AH Groningen