Home | Terugblik RGA-congres

Terugblik RGA-congres

Delen

Wij kijken zeer tevreden terug op ons congres ‘De kracht van regionale samenwerking’ op donderdag 23 mei 2019 in De Nieuwe Kolk in Assen. Fijn dat u erbij was! “Elkaar iets gunnen, dat is goed voor ons allemaal. Want als het bij de buren regent, dan druppelt het bij ons ook,” aldus commissaris van de Koning in Groningen René Paas in een fantastische openingsspeech. Bestuursvoorzitter van de Rabobank Wiebe Draijer riep ons in zijn keynote op om een stoere, flexibele Toekomstagenda te maken waar we ook in Den Haag mee kunnen aankomen. 

De mix van bestuurders, raads- en Statenleden, Tweede Kamerleden, beleidsambtenaren en stakeholders zorgde tijdens het congres voor levendige discussies in een prettige sfeer. De netwerkfunctie van de RGA krijgt op deze manier uitstekend gestalte. Wij zullen in de toekomst dan ook vaker dergelijke bijeenkomsten organiseren.

Wij gaan nu verder aan de slag met het opstellen van de Toekomstagenda. In september gaan we in een tweetal sessies nog met raads- en Statenleden in gesprek, waarna de Toekomstagenda eind dit jaar door de Stuurgroep zal worden vastgesteld.

Nog even terugblikken op het congres? Bekijk dan hier de film en de foto’s!

Regio Groningen-Assen (RGA)
Emmasingel 4
9726 AH Groningen