Home | Allemansgoed Terheijl genomineerd voor Harry de Vroome Penning

Allemansgoed Terheijl genomineerd voor Harry de Vroome Penning

Delen

Twee projecten zijn genomineerd voor de Harry de Vroome Penning die tweejaarlijks uitgereikt aan inspirerende projecten of initiatieven die bijdragen aan de positieve ontwikkeling van het landschap in Drenthe. Het zijn het burgerinitiatief Land van Ons en het kunstproject Allemansgoed Terheijl in de gemeente Noordenveld.

Dit kunstproject is het resultaat van een wedstrijd die door de gemeente Noordenveld is uitgeschreven om met hedendaagse beeldende kunst het landgoed meer levend, beleefbaar en herkenbaar te maken en daarmee tevens een nieuwe culturele laag toe te voegen. Een aantal kunstenaars is als tijdelijk collectief met de opdracht aan de slag gegaan. Voor de gemaakte objecten is materiaal uit het gebied gebruikt; niet alleen klei en zand maar ook de lokale verhalen, kennis en menskracht van de bewoners.

“Wij hebben gemeend het kunstenaarscollectief aan te dragen voor deze prijs,” zegt wethouder Henk Kosters van de gemeente Noordenveld. “Het project ‘Allemansgoed Terheijl’ is onderdeel van het vorig jaar afgeronde project landgoederenzone Nienoord- Terheijl- Mensinge. In dit project hebben wij met organisaties, overheden, subsidieverstrekkers en inwoners negen jaar gewerkt aan het versterken van de groene ruggengraat van het gebied tussen Leek en Roden. Van verkeersluwe maatregelen tot landschapsversterking; Landgoed Terheijl is nu een levend ‘Allemansgoed Terheijl‘.”

Het programma Terheijl is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Regio Groningen- Assen en de provincie Drenthe.

Regio Groningen-Assen (RGA)
Emmasingel 4
9726 AH Groningen