Home | Let’s Regio! RGA viert 25-jarig jubileum tijdens Let’s Gro

Let’s Regio! RGA viert 25-jarig jubileum tijdens Let’s Gro

Delen

Regio Groningen-Assen (RGA) bestaat 25 jaar! In de jaren ‘90 van de vorige eeuw schreef stedenbouwkundige Riek Bakker de ‘Regiovisie Groningen-Assen’ die vandaag de dag nog steeds het uitgangspunt is van het regiobeleid. In RGA-verband worden de woningbouwaantallen afgestemd, de mobiliteit in de hele regio in goede banen geleid, de economie aangejaagd en dit alles op basis van een goede monitoring. 25 jaar geleden, in 1996, ondertekenden de bestuurders van de toen nog 15  gemeenten en 2 provincies het bestuurlijk convenant om gezamenlijk de schouders te zetten onder de Regiovisie. Na diverse herindelingen bestaat de RGA anno 2021 uit 7 gemeenten en 2 provincies.

Regio Groningen-Assen is een enorm succes gebleken de afgelopen 25 jaar. In dit samenhangend marktgebied zijn door de RGA grote subsidiestromen en investeringen op gang gekomen. De solidariteit in slechtere tijden heeft een solide basis gelegd voor de groei na de crisis en de onderlinge verbinding is sterk toegenomen.

Hoe staat de regio er nu na 25 jaar later voor? Wat was er anders of zelfs mis gegaan zonder deze bestuurlijke samenwerking? Welke positieve effecten zien we ervan in de regio? En welke kansen liggen er, juist ook na de coronapandemie, om met elkaar de regio verder te versterken?

Tijdens Let’s Gro in het Forum, op vrijdag 5 november van 15.00 – 17.00 uur, zetten we de deuren van de Rabozaal open voor iedereen die de regio een warm hart toedraagt. Kom luisteren naar interessante gesprekken, bekijk de speciale jubileum-regiokaart, leer de regio beter kennen en vier het jubileum deze middag mee met de RGA. Let’s Regio!

 (Alvast meer weten over bestuurlijke samenwerking? Beluister de podcasts met de RGA-bestuurders die binnenkort op onze website staan)

 

Regio Groningen-Assen (RGA)
Emmasingel 4
9726 AH Groningen