Home | Allereerste Goederenhub geopend in Noord-Nederland

Allereerste Goederenhub geopend in Noord-Nederland

Delen

De Goederenhub Groningen Eelde is 20 juni tijdens de International Physical Internet Conference feestelijk geopend door gedeputeerde Henk Brink van de provincie Drenthe en Paul de Rook, wethouder van de gemeente Groningen. De Goederenhub start in september eerst met een pilot.

Gedeputeerde Henk Brink:”We beginnen met een pilot die zich richt op de binnenstad van Groningen, maar ik verwacht dat deze snel groeit in zijn functie in de hele regio Groningen – Assen. Ik ben blij dat we nu eindelijk kunnen starten met een logistieke hub in Eelde. Hiervoor waren nog veel stappen te nemen, maar ik heb altijd geloofd in een logistieke hub op deze plek. De Goederenhub past goed bij de gebiedsontwikkeling rondom Groningen Airport Eelde”.

Hub bij Royal FloraHolland Eelde
De hub wordt gerund door oprichter Karel van der Lingen met de hulp van het team van Royal FloraHolland Eelde, waar de hub gevestigd is.
Karel van der Lingen:”Deze locatie ligt net onder Groningen en direct aan de A28. Daarmee is de hub uitstekend bereikbaar voor lange vrachtwagens, die de laatste kilometers van hun rit kunnen missen als kiespijn”.

Duurzaam en efficiënt
Goederenhub Groningen Eelde is dé plek waar goederen voor de laatste kilometers gebundeld worden. Hiermee wordt het aantal vervoersbewegingen sterk verminderd. Vanaf Eelde wordt de uitstoot volledig weggenomen door de inzet van schone voertuigen. Op die manier speelt de hub een centrale rol in Green Deal ZES om in 2025 emissievrije stadslogistiek te realiseren.

Goederenhubs Nederland
Goederenhub Groningen Eelde sluit zich aan bij de koepel Goederenhubs Nederland, die bouwt aan een landelijk dekkend netwerk van hubs in Nederland.

Beter Benutten
De Goederenhub is een initiatief van de provincie Drenthe binnen het programma Beter Benutten van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Beter Benutten staat voor minder files, groei op het spoor en meer gebruik van vaarwegen, zodat de economie kan groeien. Rijk, regio en bedrijfsleven nemen samen in de drukste regio’s innovatieve maatregelen die de bereikbaarheid verbeteren. Slimme keuzes, sterke combinaties.

Meer informatie
Meer informatie over Goederenhub Groningen Eelde vindt u op www.ghge.nl.

Filmpje
Gedeputeerde Henk Brink verstuurde het eerste pakketje via de Goederenhub. Hiervan is een fimpje gemaakt. Deze kunt u zien via: https://youtu.be/E9bOzCw0FsI

 

Regio Groningen-Assen (RGA)
Emmasingel 4
9726 AH Groningen