Home | Belevingskaart Groeningen in de maak

Belevingskaart Groeningen in de maak

Delen

“Woon je in deze regio, dan ken je vast een of meer van de natuurgebieden. Misschien heb je wel eens een fietstocht rond ‘t Roegwold gemaakt, geroeid op het Leekstermeer, vogels gespot bij de Onlanden, de beeldentuin van de Fraeylemaborg bezocht of gewoon gezwommen in de Hoornseplas. Allemaal stukjes Groeningen.”

Met deze tekst begint de belevingskaart Groeningen waar Staatsbosbeheer, Kop van Drenthe en Marketing Midden-Groningen gezamenlijk aan werken. De belevingskaart is een van de ambassadeursprojecten van Groeningen. De komende maanden zal deze kaart zowel op papier als digitaal worden gemaakt. Het eindresultaat wordt in juni tijdens de bijeenkomst van het Groeningen-netwerk gepresenteerd.

Blauwgroene gordel
Groeningen is de verzamelnaam voor een heleboel kleine en grote natuurgebieden, meren en omliggende landschappen ten oosten, zuiden en westen van de stad Groningen. Samen vormen deze gebieden de blauwgroene gordel onder de stad. Daar waar stad en land bijna natuurlijk in elkaar overlopen. Groeningen strekt zich uit van de Marumerlage en het Leekstermeer in het westen, tot aan de oevers van het Zuidlaardermeer in het zuiden en ‘t Roegwold en het Schildmeer in het oosten. Het gebied ligt in zes verschillende gemeenten in de provincies Groningen en Drenthe. De RGA voert de regie over het netwerk Groeningen waarbinnen projecten worden ontwikkeld die het gebied tot leven gaan brengen.

Ambassadeursproject
Belevingskaart Groeningen zal ook onder de aandacht worden gebracht bij de bestuurders die bij Groeningen betrokken zijn tijdens de eerste bijeenkomst van Platform Groeningen op 11 februari 2022. Wethouder Henk Kosters van de gemeente Noordenveld zal deze bijeenkomst voorzitten. Tijdens het Platform Groeningen worden de betrokken bestuurders bijgepraat over de stand van zaken. Zij kunnen dan kennis opdoen, zich laten inspireren over de mogelijkheden van Groeningen en er samen over van gedachten wisselen.

Regio Groningen-Assen (RGA)
Emmasingel 4
9726 AH Groningen