Digitale EP Ambtenaren EZ

‘Borrel met inhoud’ tijdens digitaal Economisch Platform

Delen

Trudy Huisman van Regio Zwolle en Paul de Rook van de RGA gingen tijdens het digitale Economisch Platform op 26 november in gesprek over economische samenwerking in regio’s.

In een twee uur durend programma werden ambtenaren EZ getrakteerd op een ‘borrel met inhoud’. Trudy Huisman was vanuit de Economic Board Regio Zwolle uitgenodigd om in gesprek te gaan met Paul de Rook, wethouder van de gemeente Groningen en voorzitter van de regionale economische samenwerking. Paul Scheij, voorzitter van het Economisch Platform, leidde het gesprek.

Niet fysiek, maar digitaal. Maar niet getreurd en er iets moois van maken. Dat was de doelstelling waarmee de kerngroep het Economisch Platform eind november heeft georganiseerd. Ditmaal bovendien niet voor het bedrijfsleven van de regio Groningen-Assen, maar voor de medewerkers van de afdelingen Economische Zaken (EZ) van de regionale overheden. Dit is een belangrijke doelgroep in de regionale samenwerking, juist ook voor projecten die voortkomen uit bijeenkomsten van het Economisch Platform. Uitvoering kan veelal alleen als bedrijfsleven, onderwijs en overheid samenwerken. Daarom wil de kerngroep graag laten zien hoe belangrijk ‘zachte’ gemeente- en provinciegrenzen zijn voor het bedrijfsleven. Regionale samenwerking tussen overheden is niet alleen kansrijk voor die overheden zelf, maar is misschien wel noodzaak voor een goed ondernemersklimaat.

Trudy Huisman en Paul de Rook spraken over de kracht van regio’s en de praktijk van de economische samenwerking in de RGA en de Regio Zwolle. Er zijn talloze voorbeelden van de meerwaarde daarvan voor het bedrijfsleven. Zo heeft Regio Zwolle de Human Capital Agenda voor talentontwikkeling en arbeidsmarkt en de RGA Founded in Groningen. Ook een goed voorbeeld van samenwerking tussen overheid, ondernemers en onderwijs is Groningen Bereikbaar.

Om 17.00 uur startte deel twee van de bijeenkomst. Het toegestuurde borrelpakket mocht worden geopend en onder het genot van een borrel en een nootje speelden de deelnemers in drie groepen de economie-pubquiz. De drie winnaars kregen allen iets leuks thuis gestuurd.

Na afloop waren er veel complimenten voor de organisatie van het digitale evenement.  De kerngroep kijkt terug op een succesvolle en leuke bijeenkomst en hoopt in 2021, ook in projecten,  meer met de medewerkers EZ samen te kunnen werken.

Logo Regiomonitor@2x

De komende periode worden delen van de zuidelijke ring afgesloten. Nieuwe knooppunten worden met elkaar verbonden. Wij mochten een kijkje nemen op de bouwplaats en waren onder de indruk van de operatie. We kijken uit naar september als we er overheen mogen rijden.

Om goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt, is het belangrijk dat mensen zich blijven ontwikkelen. Om te meten wat de stand van zaken is in Noord-Nederland er een LLO monitor ontwikkeld.
https://regiogroningenassen.nl/startpunt-onderzoek-onder-noordelijke-beroeps-bevolking/

Kees Klomp stelt tijdens deze workshop de vraag “In een economische ecologie doen we niet langer alsof we boven de natuur staan, maar stellen we de natuurlijke huisregels centraal”. Praat u mee?

Wat vindt u van deelauto's?
Maakt u gebruik van deelauto's?
Hendri Nijborg doet onderzoek naar deelauto’s in het landelijk gebied voor de provincie Drenthe.

De enquête kunt u hier invullen, dat kost <10 minuten.: https://rug.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_6X4CQnobedBvn4W

Vandaag kennismaking met ⁦@havlieg⁩ als nieuwe directeur van RGA. Samen met wethouders Annemiek Hoessen en ⁦@ErikDrenth⁩ op de fiets een rondgang door #Hoogezand; Gorecht-West, Martenshoek, historisch lint, Noorderpark. Grote #opgaven in #woonmilieus; fysiek/ sociaal.

Kijktip: nieuwsgierig naar de oude loop van de Hunze? Groeten uit Groeningen gaat morgen langs bij Hunzedal, Tusschenwater en de stad Groningen.

Regio Groningen-Assen heeft een nieuwe directeur! Met ingang van 1 juni 2023 gaat Harmke Vlieg (@havlieg) van start bij het Regiobureau van de RGA. Zij volgt hiermee Betty de Boer op die in april afscheid nam van de RGA.

Namens de @GemWkwartier de Regionale Woondeal ondertekend met de bestuurders van @RegioGA, gedeputeerden @TjeerdVD en Hans Kuipers. Dit onder toeziend oog van @hugodejonge wiens handtekening uiteraard niet mocht ontbreken✒️ 🏘!

Als voorzitter ⁦@RegioGA⁩ tekende ik vandaag voor meer dan 21000 te bouwen huizen vóór 2030 met ⁦@hugodejonge⁩ Dat is mogelijk omdat we met 7 gemeentes en 2 provincies samenwerken.Dit is het moment voor het Groningse deel.Dank wethouders en medewerkers en ministerie.

Ondertekening van de woondeal Regio Groningen Assen door minister Hugo de Jonge @MirjamWulfse @TjeerdVD @HansHaze1 @JosDarwinkel @StaalC @ErikDrenth @henkjanschmaal

4

Minister Hugo de Jonge tekent vandaag de woondeals van oa onze Regio Groningen Assen waarin we afspraken maken over de woningbouwopgave @MirjamWulfse @avine_fokkens @TjeerdVD Rik van Niejenhuis

3

#WorldWetlandsDay!🎉
Vandaag komt de werkgroep Groeningen bijeen om het belang van de laagveengordel voor het #klimaat de #biodiversiteit en de #leefkwaliteit onder de aandacht te brengen & te onderzoeken wat we nog meer kunnen doen! #WetlandsDay2023

Vanmiddag hebben wethouder Erik Drenth, Sandra Knoop van Regio Groningen-Assen, Martin Courtz van provincie Drenthe en Marlies Rijkeboer van Century Autogroep de eerste volledig elektrische deelauto in Midden-Groningen onthuld. https://bit.ly/3uYUByd

.

We waren gevraagd om op het Koninklijk Nederlands Waternetwerk iets te vertellen over ons project http://www.Groeningen.nu over oa klimaatadaptatie. @bgdeboer was in Rotterdam

Onze nieuwsbrief van november is uit, met o.a: Kwart miljard rijksbijdrage voor bereikbaarheid nieuwe woonwijken in de regio Groningen-Assen en een terugblik op Let’s Regio over ruimtelijke kwaliteit.
Lees ‘m hier👇


#regionalesamenwerking #RGA

Kwart miljard rijksbijdrage voor bereikbaarheid nieuwe woonwijken in de regio Groningen-Assen

#versnellingsafspraken #infrastructuur #bereikbaarheid #woningbouw #regionalesamenwerking #RGA

Werk jij graag mee aan slimme, duurzame mobiliteitsoplossingen? Meld je dan gratis aan het voor ons HIVE LIVE-event op 17 november! Tijdens HIVE LIVE staan inspiratie en netwerken centraal, met dit jaar als thema 'Connect the Future'. Bekijk het programma: https://bit.ly/3ytgM1A

RGA-directeur Betty de Boer kreeg tijdens Let's Regio!: "Ik ben verrast door de vele ideeën en inzichten die vanmiddag zijn gedeeld. Het heeft ons haakjes gegeven voor de invulling van ons thema #ruimtelijkekwaliteit." #regionalesamenwerking

Tim Willems-Kruize van Libau vertelt tijdens Let's Regio! over de kwaliteitsinstrumenten voor #ruimtelijkekwaliteit. "Bij de grote woningbouwopgave in de regio is extra denk- en ontwerpkracht nodig anders missen we kansen," is zijn stelling. #regionalesamenwerking

Meer laden

Regio Groningen-Assen (RGA)
Emmasingel 4
9726 AH Groningen