Home | ‘Borrel met inhoud’ tijdens digitaal Economisch Platform

‘Borrel met inhoud’ tijdens digitaal Economisch Platform

Delen

Trudy Huisman van Regio Zwolle en Paul de Rook van de RGA gingen tijdens het digitale Economisch Platform op 26 november in gesprek over economische samenwerking in regio’s.

In een twee uur durend programma werden ambtenaren EZ getrakteerd op een ‘borrel met inhoud’. Trudy Huisman was vanuit de Economic Board Regio Zwolle uitgenodigd om in gesprek te gaan met Paul de Rook, wethouder van de gemeente Groningen en voorzitter van de regionale economische samenwerking. Paul Scheij, voorzitter van het Economisch Platform, leidde het gesprek.

Niet fysiek, maar digitaal. Maar niet getreurd en er iets moois van maken. Dat was de doelstelling waarmee de kerngroep het Economisch Platform eind november heeft georganiseerd. Ditmaal bovendien niet voor het bedrijfsleven van de regio Groningen-Assen, maar voor de medewerkers van de afdelingen Economische Zaken (EZ) van de regionale overheden. Dit is een belangrijke doelgroep in de regionale samenwerking, juist ook voor projecten die voortkomen uit bijeenkomsten van het Economisch Platform. Uitvoering kan veelal alleen als bedrijfsleven, onderwijs en overheid samenwerken. Daarom wil de kerngroep graag laten zien hoe belangrijk ‘zachte’ gemeente- en provinciegrenzen zijn voor het bedrijfsleven. Regionale samenwerking tussen overheden is niet alleen kansrijk voor die overheden zelf, maar is misschien wel noodzaak voor een goed ondernemersklimaat.

Trudy Huisman en Paul de Rook spraken over de kracht van regio’s en de praktijk van de economische samenwerking in de RGA en de Regio Zwolle. Er zijn talloze voorbeelden van de meerwaarde daarvan voor het bedrijfsleven. Zo heeft Regio Zwolle de Human Capital Agenda voor talentontwikkeling en arbeidsmarkt en de RGA Founded in Groningen. Ook een goed voorbeeld van samenwerking tussen overheid, ondernemers en onderwijs is Groningen Bereikbaar.

Om 17.00 uur startte deel twee van de bijeenkomst. Het toegestuurde borrelpakket mocht worden geopend en onder het genot van een borrel en een nootje speelden de deelnemers in drie groepen de economie-pubquiz. De drie winnaars kregen allen iets leuks thuis gestuurd.

Na afloop waren er veel complimenten voor de organisatie van het digitale evenement.  De kerngroep kijkt terug op een succesvolle en leuke bijeenkomst en hoopt in 2021, ook in projecten,  meer met de medewerkers EZ samen te kunnen werken.

Regio Groningen-Assen (RGA)
Emmasingel 4
9726 AH Groningen