Home | Vernieuwd: Regeling Regionale Projecten (ReP)

Vernieuwd: Regeling Regionale Projecten (ReP)

Delen

De afgelopen jaren heeft Regio Groningen-Assen via de Regeling Regionale en Innovatieve Projecten (REIP) ongeveer 6 miljoen euro bijgedragen aan ruim 46 projecten. Ook de komende jaren blijven we gericht investeren in de projecten die een meerwaarde hebben en bijdragen aan de thema’s van de RGA.

De Regeling is vernieuwd en heet nu Regionale Projecten (ReP). Innovatief is geen voorwaarde meer, zoals in eerdere subsidierondes. Projecten die wel innovatief zijn, maken in de ReP-regeling kans op een extra innovatiebonus.

Om in aanmerking te komen voor een financiële bijdrage gelden een aantal (vernieuwde) spelregels. Zo moet het idee aansluiten bij één of meer RGA-thema’s. Bij het beoordelen van de initiatieven gelden twee voorwaarden: urgentie en regionaal en drie criteria: samenwerking, ruimtelijke kwaliteit en duurzaamheid. Er zijn twee momenten per jaar waarop de projecten kunnen worden ingediend. De deadline voor de volgende ronde is 22 maart 2021 (let op: maak tijdig een afspraak voor een gesprek met de programmaleider ReP). Kijk voor meer informatie over o.a. het Beoordelingskader op Regionale Projecten.

Regio Groningen-Assen (RGA)
Emmasingel 4
9726 AH Groningen