Home | Vertrek Betty de Boer Regio Groningen-Assen

Vertrek Betty de Boer Regio Groningen-Assen

Delen

Per 1 april gaat onze directeur Betty de Boer de Regio Groningen- Assen verlaten. Ze begint dan als directeur bij SpiritsNL in Den Haag. Op 1 september 2018 is Betty begonnen als interim directeur/secretaris bij de RGA op tijdelijke basis na het vertrek van Rolinde Weide naar de provincie Groningen. Van beide kanten beviel de samenwerking zo goed dat vier maanden ruim vier jaar zijn geworden! In die tijd is er veel gebeurd.

Eens in de vijf jaar wordt de RGA geëvalueerd en moet er een nieuwe Toekomstagenda worden gemaakt. Dit proces heeft Betty getrokken. Vervolgens klopte het Rijk aan bij de RGA om de zogenaamde Verstedelijkingsstrategie te ontwikkelen. Rijk en regio trekken samen op in het ontwikkelen van een integrale visie op de Regio Groningen Assen op de thema’s Wonen, Werken, en Mobiliteit. Ook klimaat en energie moeten een plek krijgen in deze nieuwe toekomstvisie op de Regio Groningen Assen. Ook wat betreft de woningbouw ligt er een opgave voor de regio van 35.000 te bouwen woningen tot 2035. Bij dit hele proces is Betty ook nauw betrokken geweest.

Na ruim vier jaar vond ze het tijd voor een nieuwe stap. Dit is zoals ze zelf aangeeft met SpiritsNl ook zeker wel gelukt. Haar woonbasis blijft de stad Groningen dus ze is zeker niet weg. De collega’s van het Regiobureau danken haar voor de fijne samenwerking en wensen haar uiteraard veel succes toe in haar nieuwe functie!

De vacature van directeur is inmiddels opengesteld en is gepubliceerd op www.hunterselect.nl.

Regio Groningen-Assen (RGA)
Emmasingel 4
9726 AH Groningen