Home | Woningmarktonderzoek onder ruim 20.000 huishoudens in regio Groningen-Assen

Woningmarktonderzoek onder ruim 20.000 huishoudens in regio Groningen-Assen

Delen

Zaterdag 13 april valt bij 20.000 huishoudens in de regio Groningen-Assen het Woningmarktonderzoek van Regio Groningen-Assen (RGA) op de mat: een uitgebreide vragenlijst die zowel op papier als digitaal kan worden ingevuld. De samenwerkende gemeenten in de RGA willen met de uitkomsten van dit onderzoek beter begrijpen welke overwegingen inwoners hebben en welke keuzes zij maken als ze een huis zoeken.

In de regio Groningen-Assen verhuizen elk jaar meer dan 10.000 mensen. Uit alle verhuisde inwoners in de afgelopen vijf jaar is een steekproef gemaakt van 20.000 adressen. De bewoners hiervan worden dit weekend via de post uitgenodigd om mee te doen aan het Woningmarktonderzoek. De RGA heeft de bureaus KAW en I&O Research opdracht gegeven om het onderzoek uit te voeren. De uitkomsten helpen om plannen voor bestaande en nieuwe woonbuurten beter af te stemmen op de wensen van woningzoekers.

‘Thermometer in de woningmarkt’
Het Woningmarktonderzoek is een tweejaarlijks onderzoek van de RGA. Deze ‘thermometer in de woningmarkt’ maakt het mogelijk om trends te signaleren en beleid bij te sturen. In het onderzoek dat de komende tijd wordt uitgevoerd, ligt de focus op de woonwensen van mensen die de afgelopen vijf jaar binnen de regio zijn verhuisd. Wilden ze aanvankelijk liever in de stad of in de regio wonen? Hebben ze uiteindelijk het huis van hun eerste keus weten te bemachtigen? Welke wensen hebben ze moeten laten varen? Door juist de mensen gericht te bevragen die recentelijk verhuisd zijn, hopen de onderzoekers een realistisch beeld te krijgen van de factoren die op het keuzeproces van invloed zijn geweest.

Prijzen
Deelnemers aan het onderzoek kunnen de vragenlijst op papier invullen of via internet, met de persoonlijke inlogcode in de uitnodigingsbrief. Dat kan tot en met zondag 12 mei. Onder de deelnemers worden een iPad en 20 bol.com-bonnen verloot. Wie de vragenlijst via internet invult, krijgt direct te zien of hij /zij in de prijzen is gevallen.

Mensen met vragen over het invullen van de enquête kunnen contact opnemen met de helpdesk van I&O Research door een e-mail te sturen naar helpdesk@ioresearch.nl of door (gratis) te bellen naar 0800-0191. U kunt uw vraag ook stellen via WhatsApp: 06-86826208.

Regio Groningen-Assen (RGA)
Emmasingel 4
9726 AH Groningen