Regeling Regionale Projecten (ReP)

Afbeelding Drone Festival

Naam project

Drone Festival Assen

Locatie

Assen

Status/planning

Afgerond

Datum

02/01/2020

Drone Festival Assen

Wat houdt het project in?

Het Drone Festival Assen heeft vanuit de regeling Regionale en Innovatieve Projecten van de Regio Groningen-Assen een bijdrage ontvangen. Het Drone Festival is een regionaal project met landelijke en zelfs internationale reikwijdte en heeft als doel om de kennisachterstand en informatiebug die er bij bedrijven en particulieren rondom drones is, op te lossen.

Vrijdag 4 oktober wordt er een B2B event georganiseerd met als titel Drones: The Future in Business. Op zaterdag 5 oktober is het publieksevent.

Dit evenement staat geheel in het teken van ontdekken, demonstraties, droneraces, beleven en gezelligheid in een festivalsfeer. Waarbij nationale en internationale drones bedrijven, organisaties en instanties zich presenteren met àlles wat er op het gebied van drones kan en mag in Nederland. Naast dit event wordt ook ingezet op het bouwen van een community dat gedurende het hele jaar informatie en kennis deelt.

Waarom dit project?

Drones zijn ‘hot’, maar in de praktijk worden ze nog weinig toegepast in de zakelijke markt. De dronesector in Nederland zit tussen de ontwikkelfase en groeifase in en is daardoor nog erg versnipperd. Met dit project wordt invulling gegeven aan het versterken van de kennis- en informatiebehoefte. Ook vormt het de verbindende schakel tussen allerlei initiatieven op gebied van drones. Het event heeft een brede uitstraling naar zowel de zakelijke als de particuliere markt. Drone FestivalMet dit initiatief krijgt de regio een vooruitstrevend trendevent. De dronesector, zowel internationaal als nationaal roept om een soortgelijk event! Daarnaast is er onder particulieren en bedrijven een enorme kennisachterstand, nieuwsgierigheid en behoefte naar de toepassingsmogelijkheden, wetgeving, techniek en opleidingen van het vliegen met drones. Deze kennis is momenteel nog nauwelijks ontsloten en zeker niet voor een breed publiek toegankelijk.

Waarom financiert Regio Groningen-Assen?

Het organiseren van een drone event – met als ambitie uit te groeien tot een grootschalig internationaal event – draagt bij aan het speerpunt Economie, ook als toekomstige gerelateerde spin-offs hier landen. Daarnaast biedt het vanuit het speerpunt Interne Samenhang aanknopingsmogelijkheden voor vervoer met drones door de lucht. Dit event laat zien waar en hoe deze nieuwe techniek impact heeft op verschillende sectoren en hoe het kan bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken.

Vanuit het project

Jan Gerbrand Krol: Het evenement is uniek, heeft een landelijke uitstraling en een brede doelgroep. Dit zijn zaken waar wij ons graag aan verbinden: de toekomst, technische ontwikkelingen en de eerste zijn. Drones zijn wereldwijd ‘trending en happening’ en de organisatie verwacht zeker economische spin-off en een positieve invloed op de regio.

Logo Regiomonitor@2x

De RGA was op bezoek bij Loket 9 voor 1 in Veldhoven en Brainport Industry Campus in Eindhoven. Een gemeentelijk samenwerkingsverband op gebied van bedrijventerreinen. Een een internationale campus voor hightech in het hart van de brainport in Eindhoven.

De komende periode worden delen van de zuidelijke ring afgesloten. Nieuwe knooppunten worden met elkaar verbonden. Wij mochten een kijkje nemen op de bouwplaats en waren onder de indruk van de operatie. We kijken uit naar september als we er overheen mogen rijden.

Om goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt, is het belangrijk dat mensen zich blijven ontwikkelen. Om te meten wat de stand van zaken is in Noord-Nederland er een LLO monitor ontwikkeld.
https://regiogroningenassen.nl/startpunt-onderzoek-onder-noordelijke-beroeps-bevolking/

Kees Klomp stelt tijdens deze workshop de vraag “In een economische ecologie doen we niet langer alsof we boven de natuur staan, maar stellen we de natuurlijke huisregels centraal”. Praat u mee?

Wat vindt u van deelauto's?
Maakt u gebruik van deelauto's?
Hendri Nijborg doet onderzoek naar deelauto’s in het landelijk gebied voor de provincie Drenthe.

De enquête kunt u hier invullen, dat kost <10 minuten.: https://rug.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_6X4CQnobedBvn4W

Vandaag kennismaking met ⁦@havlieg⁩ als nieuwe directeur van RGA. Samen met wethouders Annemiek Hoessen en ⁦@ErikDrenth⁩ op de fiets een rondgang door #Hoogezand; Gorecht-West, Martenshoek, historisch lint, Noorderpark. Grote #opgaven in #woonmilieus; fysiek/ sociaal.

Kijktip: nieuwsgierig naar de oude loop van de Hunze? Groeten uit Groeningen gaat morgen langs bij Hunzedal, Tusschenwater en de stad Groningen.

Regio Groningen-Assen heeft een nieuwe directeur! Met ingang van 1 juni 2023 gaat Harmke Vlieg (@havlieg) van start bij het Regiobureau van de RGA. Zij volgt hiermee Betty de Boer op die in april afscheid nam van de RGA.

Namens de @GemWkwartier de Regionale Woondeal ondertekend met de bestuurders van @RegioGA, gedeputeerden @TjeerdVD en Hans Kuipers. Dit onder toeziend oog van @hugodejonge wiens handtekening uiteraard niet mocht ontbreken✒️ 🏘!

Als voorzitter ⁦@RegioGA⁩ tekende ik vandaag voor meer dan 21000 te bouwen huizen vóór 2030 met ⁦@hugodejonge⁩ Dat is mogelijk omdat we met 7 gemeentes en 2 provincies samenwerken.Dit is het moment voor het Groningse deel.Dank wethouders en medewerkers en ministerie.

Ondertekening van de woondeal Regio Groningen Assen door minister Hugo de Jonge @MirjamWulfse @TjeerdVD @HansHaze1 @JosDarwinkel @StaalC @ErikDrenth @henkjanschmaal

4

Minister Hugo de Jonge tekent vandaag de woondeals van oa onze Regio Groningen Assen waarin we afspraken maken over de woningbouwopgave @MirjamWulfse @avine_fokkens @TjeerdVD Rik van Niejenhuis

3

#WorldWetlandsDay!🎉
Vandaag komt de werkgroep Groeningen bijeen om het belang van de laagveengordel voor het #klimaat de #biodiversiteit en de #leefkwaliteit onder de aandacht te brengen & te onderzoeken wat we nog meer kunnen doen! #WetlandsDay2023

Vanmiddag hebben wethouder Erik Drenth, Sandra Knoop van Regio Groningen-Assen, Martin Courtz van provincie Drenthe en Marlies Rijkeboer van Century Autogroep de eerste volledig elektrische deelauto in Midden-Groningen onthuld. https://bit.ly/3uYUByd

.

We waren gevraagd om op het Koninklijk Nederlands Waternetwerk iets te vertellen over ons project http://www.Groeningen.nu over oa klimaatadaptatie. @bgdeboer was in Rotterdam

Onze nieuwsbrief van november is uit, met o.a: Kwart miljard rijksbijdrage voor bereikbaarheid nieuwe woonwijken in de regio Groningen-Assen en een terugblik op Let’s Regio over ruimtelijke kwaliteit.
Lees ‘m hier👇


#regionalesamenwerking #RGA

Kwart miljard rijksbijdrage voor bereikbaarheid nieuwe woonwijken in de regio Groningen-Assen

#versnellingsafspraken #infrastructuur #bereikbaarheid #woningbouw #regionalesamenwerking #RGA

Werk jij graag mee aan slimme, duurzame mobiliteitsoplossingen? Meld je dan gratis aan het voor ons HIVE LIVE-event op 17 november! Tijdens HIVE LIVE staan inspiratie en netwerken centraal, met dit jaar als thema 'Connect the Future'. Bekijk het programma: https://bit.ly/3ytgM1A

RGA-directeur Betty de Boer kreeg tijdens Let's Regio!: "Ik ben verrast door de vele ideeën en inzichten die vanmiddag zijn gedeeld. Het heeft ons haakjes gegeven voor de invulling van ons thema #ruimtelijkekwaliteit." #regionalesamenwerking

Meer laden

Regio Groningen-Assen (RGA)
Emmasingel 4
9726 AH Groningen